2016-04-10 00:00:00

Hajhullás- mi lehet az oka?

Ne nézd tovább a lefolyóban eltűnő hajszálaid!

 

A hajhullásnak mindig belső okai vannak. A hajvesztés tapasztalását megelőzően kell keresni annak okait. Ez erősségétől függően lehet 1-3 hónappal korábbi ok is.

 

 

Tapasztalatunk szerint több, egymást érő, vagy egymással összefüggő hatások eredményeként jön létre. Amennyiben az alapállapot eleve hajlamosító tényező, akkor akár egy egyszerű lázzal járó megbetegedés is kiválthat ijesztő mértékű hajvesztést. Az állapotfelmérés során a részletes anamnézis felvétele történik, fejbőr haj és hajhagymavizsgálat.

 

A hajhagymák a szervezetben zajló folyamatokat egyértelműen lereagálják, különféle eltéréseikkel nagyon sok információt árulnak el a zajló folyamatokról. A vizsgálat teljesen fájdalommentes, 40-60 perc időtartam. A háttér feltérképezését követően, az okok pontos ismeretével már prognosztizálható a kezelés eredménye időben. Akár heti szinten megállapítható a javulás mértéke, így az otthon végezhető kezelés is jól nyomon követhető.

 

Akut jellegű hajhullásnál a kezelés időtartama nem sokkal haladja meg a három hónapot, ám a terápia ideje alatt kérjük legkésőbb havonta történő kontrollvizsgálatok látogatását.

 

 

 

A teljesség igénye nélkül néhány gyakori kiváltó ok:

Hormonrendszeri eltérések, nőgyógyászati jellegű anomáliák, emésztőrendszeri eltérések, gyulladásos megbetegedések,- gócok, keringési rendellenességek, autoimmun jellegű állapotok, vízhiány, következményes hajhullás, hiánybetegségek, vegetatív idegrendszeri terheltség, továbbá ezek keveréke.

 

Az interneten megtalálható információk szerint napi 100 szál még normális mennyiségnek számít, ám ez nem valós információ. Elég ritka az olyan hajtömeg, amelynél a 100 szál elfogadható mennyiségnek számít.

 

 

A hajhullás kezelésének első lépése: 

Amennyiben 20-50 szálnál vagy az évek alatt megszokott mennyiségnél több hullik ki, kérjük, jelentkezzen egy állapotfelmérésre! Vegye igénybe Bodnár Kinga hajgyógyász segítségét!

 

Május 7-én A Nagy Szépség Napon a mikrokamerás haj- és fejbőr vizsgálat ára: 12.000 FT helyett 8.400 FT.

 

Online időpontfoglalás:

http://www.bwnet.hu/szalon/Hair_Health/