2016-02-02 00:00:00

Így ronthatod el az otthoni géllakkozást! 5+1 ok arra, miért járj körmöshöz

Géllakkot készíttetni a kezdet kezdetén szépségszalonokban lehetett, majd egyre több körmös otthon is fogadni kezdte vendégkörét. Ma pedig már ott tartunk, hogy mi magunk is beszerezhetjük a géllakk alapanyagait a sarki drogériában. Ár- érték arányban mi a szépségszalonokra esküszünk, mert ha jól választunk, az ott eltöltött időnek nem lesz párja! Körmünk pedig biztosan kifogástalan lesz akár 3-4 hétig.

Otthon könnyedén elronthatod a géllakkozást, ha nem vagy megfelelően felkészült az anyagismeret terén, vagy kézügyességed cserben hagy (jobb és bal kezünk nem egyformán ügyes). Nagy hátránya még az otthoni géllakkozásnak a kevés színválaszték, amely unalmas lehet egy idő után. Vagy, ha bőséggel beszerzed a színeket, akkor a relatív kevés használat miatt gyorsabban beszáradhatnak a lakkok.

 

 

Mi inkább elkerüljük az otthoni géllakkozással járó macerát, így összegyűjtöttünk 5+1 érvet, hogy miért érdemes jó körmöst választani.

 

 Megfelelő fertőtlenítés

A megfelelő higiéniai feltételek ellenőrzése nagyon fontos! Kérdezz rá az eszközök fertőtlenítésére!

 

 

Tökéletes előkészítés

A manikűrözés után előkezelik a körmöt, kerül rá egy alapréteg, 2 réteg színes lakk, majd egy fedőréteg, és mind a 4 réteg UV lámpa alatt köt pár percet.

 

 

Pontos anyagismeret

Egy rutinos körmös jól ismeri az általa használt anyagokat, magabiztosan használja azokat. Az eredmény tartós, sárgulás mentes és több hétig fényes lesz. Ráadásul a köröm éleidet is megfelelően lezárja, így a lepattogzástól sem kell tartanod.

 

 

Igényesség és szépérzék

A körmös referencia munkáit megtekintve egyszerűbb a választás. De ne csak a munkáit, hanem a szalont is vedd szemügyre. Sokat elárul egy körmös munkájáról az is, hogy milyen körülmények között dolgozik.

 

 

Extra szolgáltatások

Ha szalonban dolgozó körmöst választasz, akkor a komfortérzeted is más lesz, mintha magad géllakkoznál, vagy akár házhoz mennél valakihez. Veres Zsuzsi a Pápai Hairstudio körmöse például minden vendégét frissítővel kínálja, a géllak ára pedig a díszítést is tartalmazza (3500 Ft).

 

 

+1 ok: a garancia

Ha szalonban készítteted a körmöd és rajtad kívülálló ok miatt esetlegesen 2 héten belül megsérül a géllakk, (lepattan, bemattul), akkor garanciában javítják a körmöd. Tájékozódj erről a szalonokban.

 

Ár géllakk+díszítés: 3500 Ft

Online időpontfoglalás, a Pápai Hairstudio körmöséhez: 

http://www.bwnet.hu/szolgaltato/Veres_Zsuzsa/Papai_HAIRSTUDIO

 

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent a bwnet.hu szakértői rovatában.

Lájkold vagy oszd meg a cikket, ha hasznosnak találtad!
Ez is érdekelhet: 5+1 tipp a bőrgyógyásztól - Ez a magyar sztárok szépségének titka!