2016-06-13 00:00:00

Viszket a fejbőröd? Te is fertőzött lehetsz? Keresd fel hajgyógyászod!

„Sokszor viszket a fejbőröm, nem nagyon, de oda-oda kell nyúlni és ha megvakarom, apró darabok maradnak a körmöm alatt.”

 

Zsíros korpa fertőzés tünetei (propionibacterium acnes)

Ehhez társulhat még egy úgynevezett „fejszag” és zsírosodás növekedés is, illetve hosszú távon enyhén, majd erősebben megjelenő hajhullás. Ezekkel a tünetekkel rendelkezhet az, akinek propionibacterium acnes fertőzése van (zsíros korpa).

 

 

Vigyázat, fertőző! 

Ez az anaerob környezetet előnyben részesítő baktérium a fokozott faggyú jelenlét mellett stabilan képes szaporodni. A faggyútöbblet megléte esetén szinte az egész fejbőr befertőződhet, de jellemzően a fejtető a csúcstartó az érintettségben.

 

A fertőzés elején intenzíven érzékelhető tünetet nem okoz, szabad szemmel nem látható. Felerősödése esetén a fejbőrben lévő receptorok enyhe fájdalomingert közvetítenek, ami viszketés formájában jelentkezik. Gyengítik a fejbőr védekezőképességét, ezáltal növelve a felülfertőződés veszélyét is.

 

A fertőzött állapot átadható, minden olyan eszközzel vagy helyzettel, ami nem jár a baktérium számára végzetes körülménnyel. Szobahőmérsékleten, zsíros környezetben (pl fésű, párna stb) órákig is képes életben maradni.

 

 

Megszüntetése megoldható! 

Nem kell azonnal a szívünkhöz kapni, mert nem minden viszketés mögött áll ez a probléma. A fejbőr gyulladása, kiszáradása is hasonló tünetekkel jár. A hajdiagnosztikai felmérés során viszont elég egyértelműen beazonosítható a fertőzés jelenléte a hajtüszőknél. 

 

A zsíros korpa fertőzés kezelése 

A fertőzés teljes megszüntetése általában 2-6 hónap alatt lezajlik. Néhány kivételes esetben a hat hónap kitolódhat. A kezelés több összetevőből álló, rendszeresen, otthon végezhető lépésekből áll.

 

A hajgyógyászati vizsgálat ára 

Hajgyógyász felkeresése ajánlott akár csak gyanú esetén is, hiszen pontos képet kaphat fejbőre és haja állapotáról: kedvezménnyel a vizsgálat ára: 8400 ft (12000 helyett). A hajdiagnosztika időtartama 30-60 perc.

 

Ne várj, nem szűnik meg magától 

Ha úgy érzed, viszket, vagy jobban zsírosodik, mint eddig, vagy tapasztalod a leírt jelenségeket, ne várj arra, hogy magától megszűnik. Nem fog! Otthoni praktikák, félrekezelés, időhúzás és felesleges pénzkidobás helyett menj biztosra! Bízd szakember hajgyógyászra a megoldást!

 

Jelentkezz be egy hajgyógyászati vizsgálatra, mert másképp nem fog kiderülni!

 

BEJELNTKEZÉS

Budapest, IV. kerület
Hungária Körút 83 2. emelet